Prenumerera
Prenumerera
SVT - ramadan - barnprogram

SVT anpassar sig för muslimska kritiken mot deras barnprogram – ”Var tionde svensk är muslim”

Sveriges Television kommer ge islam mer utrymme i det program som riktar sig mot de yngre tittarna. Det lovade programchef Johanna Gårdare, för SVT Barn idag.

I tisdags skrev Nora Salem, socialdemokratisk politiker i Huddinge och lokal ordförande för S-kvinnorna, en insänder i DN där hon ansåg att SVT borde anpassa sina barnprogram efter ramadanmånadens behov. ”Var tionde svensk är ju muslim” skrev hon i sin insändare som argument för att SVT skulle göra anpassningar av sina barnprogram under muslimernas fastemånad.

Johanna Gårdare vill att alla barn, oavsett religiös tillhörighet, ska känna sig sedda i Sverige.

”Vi kan med all säkerhet göra mer för att fler barn ska känna sig sedda och inkluderade”, skriver Johanna Gårdare som dessutom påpekar att det finns både muslimska och icke-muslimska barn att ta hänsyn till.

Nora Salem uttrycker glädje över det beslut hon fått ifrån SVT på sin facebook.