Prenumerera
Prenumerera
Rysslands Utrikesminister Maria Zakharova By ДИП МИД РФ (фотограф Никита Кочук) - http://www.mid.ru/ru/press_service/spokesman/briefings/-/asset_publisher/D2wHaWMCU6Od/content/id/2074106#11, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61344622

Rysslands Utrikesminister: Ukraina förses med vapenmakt mot ryssar i utbrytarrepubliken Donbass

Rysslands utrikesminister Maria Zakharova menar att Ukrainas västallierade förser dem med vapen som används för att terrorisera den ryska befolkningen i utbrytarrepubliken Donbass, enlig Russia Today.

Hon anser att det internationella samfundet blundar för övergreppen – ”as if completely invisible.”

Rysslands president Vladimir Putin kommer av bland annat den anledningen verkställa motåtgärder mot de straffsanktioner som USA lagt på Ryssland här om dagen. Kreml meddelar att de amerikanska sanktionerna är oacceptabla, enligt Aftonbladet. Samtidigt säger Kreml att det är bra att USA:s president Joe Biden söker kontakt med Putin.

Enlig gårdagens rapporter vill Joe Biden trappa ner konfliktläget mellan länderna och lugna den militära eskalering som sker vid den ukrainska gränsen.