Prenumerera
Prenumerera
Putin - Biden - Ukraina - Utrikes - nyheter
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87312534

Putin ger USA kalla handen – inget toppmöte den närmaste tiden

Under gårdagen offentliggjorde USA:s president Joe Biden att han ville möta Rysslands president Vladimir Putin på ett toppmöte för att reda ut den militära situation som verkar eskalera vid den ukrainska gränsen. Enligt Svenska YLE skulle Finland kunna vara värd för det mötet.

Det hela är en produkt av att Ukraina agerar fientligt mot Rysktalande grupper i landet som Svenska Morgonbladet skrev om i helgen. Dessa etniska ryssar har bildat utbrytarrepubliker i Ukraina som Ryssland anser att de vill skydda mot angrepp ifrån den Ukrainska staten.

Rysslands president Vladimir Putin väljer, enligt Russia Today, att bordlägga Bidens förslag på framtiden, vilket kan betraktas som en kall hand till USA.