Prenumerera
Prenumerera
By Chad Davis - https://www.flickr.com/photos/146321178@N05/51111707766/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103529620

BLM-rörelsen härjar på nytt efter att Daunte Wright blivit skjuten av en polis

Black lives matter-kravallerna har nu åter vaknat till liv. I Minneapolis har folkmobben återigen börjat plundra butiker och agera hotfullt i största allmänhet efter att en polis skjutit en svart man till döds, rapporterar Fox News.

Ett utegångsförbud föreligger men kravalldeltagarna som vill kämpa för BLM trotsar reglerna. Dessa ligister har stött samman med polis och avfyrat fyrverkeripjäser mot poliser som i sin tur svarade med tårgas och distraktionsgranater. Ett 40-tal personer har gripits.

Det var i söndags allting började när en 20 åring svart man, Duante Wright, skjutits av en kvinnlig polis som trodde att hon tog fram ett elchockvapen med råkade dra sin pistol istället i en laddad situation, enligt en video från incidenten när Daunte stoppades vid en vägkontroll.

Det var även i Minneapolis som George Floyd dog vid ett polisingripande. Just denna region har av den anledningen blivit BLM-rörelsens starka fäste.