Prenumerera
Prenumerera
polis - åtalas - skickade inte patrull - vid pågående våldtäkt
CC BY-SA 4.0 WikiaWic

M, KD och L skriver debattartikel om ökade polisbefogenheter – utelämnar SD

M, KD och L skriver en debattartikel i Dagens Nyheter om att ge polisen fler verktyg och ökade befogenheter att jobba mot det gängkriminella.

Parterna vill bland annat att polisen ska få avlyssna chatter och telefonsamtal och att liknande bevisning ska kunna användas i domstol. De lyfter exempelvis fram att fransk polis avkrypterade encrochat för att spränga brottsnätverk som även haft förgreningar i Sverige.

Därpå vill partikoalitionen skapa ett samarbete mellan polisen och Försvarets Radioanstalt som redan har denna avlyssningskompetens och därutöver rusta upp Polismyndigheten rent tekniskt.

”Det handlar alltså om att rikta hemliga tvångsmedel som telefonavlyssning och hemlig dataavläsning mot de individer som driver den organiserade brottsligheten. Samtidigt bör ribban för att använda den här typen av metoder i brottsutredningar sänkas”, skriver partiföreträdare i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Trots att dessa 3 partier nu påstår att de är öppna för ett samarbete med Sverigedemokraterna bjöds inte företrädare därifrån med på denna debattartikel.