Prenumerera
Prenumerera
EU Salvini Orban Åkesson
By Angelo Trani - http://www.interno.gov.it/it/ministero/matteo-salvini, CC BY 3.0 it, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69642292 /

Oraban och Salvini bildar radikalare EU-kritisk nationalistgrupp – SD följer inte med

Ungerns premiärminister Viktor Orban har mött den italienske högernationalistledaren för partiet Lega, Matteo Salvini, för att skapa en ny politisk allians i Europa. Polens premiärminister Mateusz Morawiecki deltog också i mötet i Budapest.

Enligt Hungary Today diskuterades frågor som dessa tre ledare delar uppfattning om. De förbereder nu gemensamma program som ska föras fram i den euroepiska debatten för att försöka stärka nationalismen Europas länder. Frågor som har diskuterats kretsar bland annat kring mer traditionella europeiska värdering gällande familjen som koncept och inhemskt barnafödande.

Alla dessa tre män leder högernationalistiska partier som nu väljer att lämna European People´s party (EPP) för att planera en gemensam framtida plattform som ska vara konservativare med en tydligare EU-kritik.

Under förra veckan rapporterade Fria Tider att Matteo Salvini kritiserat Sverigedemokraterna som anpassat sig till den etablerade median och därmed inte vill delta i denna nya alliansbildningen som är öppet EU-skeptisk.