Prenumerera
Prenumerera
Liberalerna - Sverigedemokraterna
© Riksdagen

Novus: Liberalerna under riksdagsspärren – KD precis vid spärren

Liberalerna fortsätter sjunka och hamnar långt under riksdagsspärren, på 2,9 procent, enigt Novus senaste opinionsmätning. KD har parkerat strax över spärren på 4,2 procent medan vi ser en socialdemokrati så återigen börjar växa i opinionen till 27,6 procent.

SD (18,7 %) tar in någon procent på Moderaterna (22,6 %) som fortfarande är Sveriges andra största parti.

Miljöpartiet hamnar över spärren, på 4,5 procent, som ett resultat av en uppåtgående trend inovus väljarbarometer sedan i december 2020. Om det vara val idag skulle koalitionen av S+C+MP+V få majoritet i riksdagen utifrån denna undersökning.

Liberalerna kommer med all sannolikhet att inte komma in i riksdagen! De befinner sig nu i en situation där inget block litar på dem. Deras möjlighet till stödröster är därmed små!