Prenumerera
Prenumerera
polis - åtalas - skickade inte patrull - vid pågående våldtäkt
CC BY-SA 4.0 WikiaWic

Våldtäkt på Sofiedalsskolan Gävle

En 19 åring har anhållits misstänkt för våldtäkt mot ett barn på en skola i Gävle i torsdags. Det uppger Åklagarmyndigheten som dessutom går ut med att det handlar om Sofiedalsskolan i Gävle, enligt Arbetarbladet.

Strax innan lunch spärrade polisen av denna skola i stadsdelen Valbo strax utanför centrala Gävle. Det var under långfredagskvällen polisen bekräftade att det rörde sig om ett sexualbrott av grövsta art.

Åklagarmyndigheten meddelar när Svenska Morgonbladet ringer deras presstjänst att de anhållne mannan inte jobbar på skolan. I övrigt är de förtegna om ärendet och de inblandade. De går inte heller ut med uppgifter om brottsoffrets ålder, kön osv.

Senaste under söndagen ska åklagare fatta beslut gällande häktningsframställan.

Sofiedalsskolan är en skola för årskurserna 6–9 och har även en särskoleavdelning.