Prenumerera
Prenumerera
© SIDA

SIDA ger pengar till invandringspositiv organisation gällande Myanmar-situationen

Efter militärkuppen i Myanmar, februari 2021, har den svenska vänstern allt mer vilja bidra ekonomisk till de flyktingar som nu befinner sig i landet och i närregionen.

”Sida beviljar ett akut stöd på tre miljoner kronor som ska användas för att förse internflyktingar med kontanter för inköp av basvaror, köksutrustning och hygienkit. En del av stödet går till att utbilda föräldrar och skolpersonal i hur man ger barn psykosocialt stöd samt till skolmaterial.” Skriver myndigheten på sin hemsida.

– Det är helt förfärligt att så många barn drabbats av det som sker. Det är extra viktigt att barnen får psykosocialt stöd för att lindra deras oro och ångest, säger Carin Jämtin, SIDA:s generaldirektör och tidigare partisekreterare för Socialdemokraterna, enligt hemsidan.

SIDA hänvisar till den strider som hårdnar i landet sydöstra delar där militär och andra beväpnade grupper nu utsätter varandra och civilbefolkningen för övergrepp. Stödet ifrån SIDA kommer gå via Norska Flyktingrådet, NRC. Organisationen har tidigare varit känd för att lobba för mer flyktingmottagande till västvärlden under efterkrigstiden.