4 19.2 Tillväxtverkets Generaldirektör Gunilla Nordlöf och hennes myndighet får kritik ifrån näringsministern
Prenumerera
Prenumerera
Tillväxtverket Gunilla Nordlöf korttidsstöd
© Jenny Unnegård

Tillväxtverkets Generaldirektör Gunilla Nordlöf och hennes myndighet får kritik ifrån näringsministern

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) ger nu Tillväxtverket kritik med hänvisning till de missförhållandena som uppdagats gällande hanteringen av stöd för korttidsarbete, en skandal Svenska Morgonbladet skrev om igår.

– Det är uppenbart att Tillväxtverket har brustit, inte minst när det gäller hanteringen av överklaganden, säger Baylan till SVT.

Ledningen för Tillväxtverket och dess generaldirektör Gunilla Nordlöf har varit på möte hos ministern under dagen för att diskutera bland annat den 5 000 överklagningsärenden som finns mot handläggningen att detta coronakrisrelaterade bidrag. Enligt SVT:s Uppdrag granskning har företag båda nekats bidraget på felaktiga grunder och fått felaktigt bidrag utbetalt.

Ministern kräver nu förbättringar så att förtroende för systemet återuppbyggs.

– Det är uppenbart att Tillväxtverket har brustit, inte minst när det gäller hanteringen av överklaganden. Nu är det viktigt att myndigheten vidtar kraftfulla åtgärder för att förebygga att det inte ska hända igen, säger Ibrahim Baylan via skriftlig kommentar till SVT.

Enligt näringsministern har myndigheten presenterat en åtgärdsplan som han förväntar sig att de följer med rigorös noggrannhet.