Prenumerera
Prenumerera
Sverigedemokraterna - Liberalerna - Sabuni - Jonas Andersson

Riksdagsledamot för SD skeptisk till L samarbete – L väljarna känner likadant

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Jonas Andersson är skeptisk till om hans parti bör samarbete med Liberalerna. Så skriver han på sin facebooksida under förmiddagen efter att Liberalernas partiråd igår öppnade upp för förhandling med Sverigedemokraterna i enskilda sakfrågor.

Det är Liberalerna positiva EU-inställning som Jonas Andersson kritiserar i det facebookinlägg han gör. Han hänvisar till en riksdagsmotion som Liberalernas Joar Forsell skrev 2020 med ambition att Sverige skulle bli en ”delstat i Europas förenta stater”.

Andersson skriver att ”Frågan som bör lyftas idag, är om Sverigedemokraterna verkligen bör samarbeta med ett parti vars riksdagsföreträdare menar att Sverige ska bli en delstat i Europas Förenade Stater.”

Det råder stor oenighet inom Liberalerna kring denna fråga och det är även noterbart att i en DN/Ipsos undersökning från förra veckan var 24 procent av partiets väljarkår intresserad av ett SD-samarbete. 56 procent av deras väljarkåren sa blankt nej till SD-flirten.

Jonas Andersson kritiserar idén om ett starkt EU men nämner inte att hans egna parti inte längre, sedan EU-valet 2019, driver fråga om ett svensk utträde ifrån Unionen enligt Di.se.