8.3 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Liberalerna säger ja till att hitta samsyn kring sakfrågor med Sverigedemokraterna

Liberalerna har nu fattat beslut om att hitta samsyn med Sverigedemokraterna kring enskilda sakfrågor. Liberalerna har haft en lång intern strid om just denna fråga som nu har landat. Sabuni och partistyrelsens linje vann vid dagens partiråd, enligt SVT.

– Jag är stolt över det beslut vårt parti har fattat i dag, säger Sabuni till SVT.

Partiets tydliga ambition är nu att skapa en borgerlig regering efter valet 2022 till fördel för att fördjupa sitt samarbete med socialdemokratin.

Annie Lööf beklagade beslutet på sin Twitter för en halvtimme sedan där hon skriver att ”Centerpartiet är nu det enda allianspartiet som säger nej till att förhandla och samarbeta med SD. Jag beklagar att L väljer att bana väg för att ett antiliberalt och främlingsfientligt parti får makt över hur Sverige styrs.”

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt