Prenumerera
Prenumerera
Åkesson - Jomshof - islam - konflikt - inrikes
Av News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62438203 / Av Poltikerveckan Almedalen - 53, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70723322

Konflikt om Islam i SD – Åkessons kritik mot Jomshof – ”tölpargument”

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof anser att folk har feltolkat hans uttalanden om att islam är en ”avskyvärd religion”, i SVT programm 30 minuter.
Ett internt mail har läckt där Jimmie Åkesson skriver till Linus Bylund och kallar Jomshofs uttalande för ett ”tölpargument”. ”Den här sortens tölpargumentation hör helt enkelt inte hemma på den här nivån”, skriver Åkesson i mailet som Aftonbladet nu publicerat.

Här om veckan rapporterade Svenska Morgonbladet att Jimmie Åkesson inte ansåg att islam ska kritiserar som religion och att det bara är islamisterna som ska ifrågasättas.

Jomshof har på Twitter sagt att det inte finns något ”modernt islam” men det verkar som att hans partiledare vill ta en mildare hållning mot islam som helhet, menar Aftonbladet. Den stora frågan är varför.

SD:s dåvarande pressekreterare Linus Bylund skriver också hårda ord mot Jomshof i mailkonversationen – ”Vad fan tjänar vi på att uttrycka oss så?” är Bylunds exakta ord.