Prenumerera
Prenumerera
Sonesson - nyhet - politik - kritik - EU
© Screenshot från facebook

Sonesson ifrågasätter Moderaternas linje kring EU:s återhämtningsfond

Moderaternas kommunalråd i Staffanstorp, Christian Sonesson, vill att hans parti röstar nej till att Sverige lånar ut 150 miljarder ”svenska skattekronor” till EU:s återhämtningsfond. Han framförde kritiken via sitt offentliga Facebookkonto igår, den 22 mars. Härmed ifrågasätter han Moderaternas officiella partilinje som är EU-positivt i alla avseenden.

Sonesson anser att alla enskilda medlemsländer måste ta ansvar för sina egna ekonomier i en sådan här situation.

”EU och dess medlemsländer måste själva reformera sig och faktiskt ta itu med sina ekonomiska problem. Att ösa in mer resurser i organisationer som redan är ineffektiva är sällan en bra metod.”, skriver han.

Sonesson kritiserar dessutom i sitt inlägg Stefan Löfven för att vara en dålig förhandlare som gjort det möjligt för EU att stärka sitt grepp om Sverige.