Prenumerera
Prenumerera
nyheter - brott - gängkriminell - kvinnlig advokat - gävle
© Polisen

Kvinnlig brottsmålsadvokat hade relation med gängkriminell man ifrån Gävle

En svensk kvinnlig brottmålsadvokat hade en relation med en 13 år yngre gängkriminell. Paret ska vid tillfälle ha transporterat vapen i en bil vilket resulterade i att advokaten varit misstänkt för medhjälp till grovt vapenbrott, skriver Aftonbladet.

I förhör erkände advokaten att hon haft en relation till denna yngre man som hon var väldigt ”förälskad” i. I mannens telefon har polisen funnit bilder som tydligt styrker att de varit ett par. Den 40 åriga brottmålsadvokaten har arbetat åt en större byrå men driver sedan förra året egen verksamhet.

Våld - gäng - advokat

© Polisen

Den kriminella mannen är ifrån Gävle och utpekas av polisen som en gängledare i de trakterna. Den kvinnliga advokaten företrädde honom redan 2020 i mål gällande bland annat dödligt våld och narkotika.

Under våren 2020 inledde de relationen.

Kvinnan har gett mannan tillgång till hennes bil och även kreditkort som 125 000 kronor ska ha tagits ut ifrån, enligt polisen. Kvinnan säger säg inte veta vad pengarna använts till. Hon kommer inte att åtalas för brott. Kammaråklagare Joakim Johansson bedömer att det inte går att styrka något tydligt uppsåt. Han anser emellertid att hennes uppträdande varit olämpligt.

– Vi håller på att titta igenom om vi ska anmäla henne till advokatsamfundet, säger kammaråklagare Joakim Johansson till Aftonbladet.