Prenumerera
Prenumerera
Brott - bomb- explosion - inrikes - invandrarområde - polis
Av User GORANDJ on sv.wikipedia - Foto: Goran Djordjevic 2002, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1129870

Bombdåd vid invandrarkvarter i Höganäs under natten

En bomb exploderade vid ett flerfamiljshus i Höganäs under natten till idag. Ett 40-tal lägenheter skadades av bomben som detonerades vid 01:30 tiden. Fönster krossades och omfattande skador på byggnadens entré har åsamkats. Flera boenden har nu evakuerats till en närbelägen skolbyggnad. Evakueringen har genomförts på privat initiativ då myndigheterna inte agerade för att garantera säkerhet för de boende.

– Det var väldigt många som ringde då, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisregion Syd som kommentar på nattens incident till Aftonbladet.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats.

– Vi ska avgöra vad som exploderat och säkra spår, säger Magnus Lefèvre, som konstaterar att polisen i nuläget inte har en prognos för hur lång tid arbetet kommer att ta, enligt Aftonbladet.

Polisen är fortfarande kvar i området nu på morgonen.

Enligt uppgifter till Svenska Morgonbladet rör det sig om ”Långarödsvägen 52 A” i Höganäs. I det stora hela är Höganäs en idyll längst den skånska västkusten men i just detta kvarter en bor det en hög andel invandrare, huvudsakligen ifrån Mellanöstern eller Albanien samt Kosovo.