Prenumerera
Prenumerera
Björn Eriksson - Läkemedelsverket - generaldirektör - Astra
© Faksimil/regeringen

Tidigare Astra Zeneca-anställd blir generaldirektör på svenska Läkemedelsverket

Idag tillträder en ny generaldirektör för Läkemedelsverket. Han heter Björn Eriksson och har bland annat arbetet som chef för Skånes Universitetssjukhus och som regiondirektör i Jämtland Härjedalen. Men han har även jobbat med läkemedelsutveckling hos Astra Zeneca, vars covid-vaccin nu är under granskning av myndigheter i Sverige och i Europa efter oförklarliga dödsfall på grund av blodproppar. Enligt vissa kan detta vara en biverkning av vaccinet.

– Jag är glad att Björn Eriksson har tackat ja till detta viktiga uppdrag. Björns gedigna meriter och erfarenheter inom hälso- och sjukvården gör honom väl rustad att axla uppdraget som Läkemedelsverkets generaldirektör, säger socialminister Lena Hallengren vid en pressträff.

Björn Eriksson är i grunden disputerad hjärtläkare.