Prenumerera
Prenumerera
Oscar-Sjöstedt-förhandla-vänstern
Av Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22601349

SD: beredda att förhandla med vänstern under nästa mandatperiod

Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt öppnar nu upp för samarbeten även vänsterut  om det innebär att de kan få igenom isn politik. Dessa tankar berör nästkommande madatperiod, enligt Dagens Industi. Det kan innebära budgetkompromisser med de rödgröna partierna.

– Det finns ingen mening att på förhand utesluta saker, säger Sjöstedt till Dagens Industri.

Sjöstedt säger att SD är beredda att göra avkall på sin budget för att kunna samarbete åt olika håll i riksdagen. Av den anledningen kan inte väljarna helt säkert veta om en röst på SD innebär en borgerlig eller en rödgrön regering.