4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Myndigheter och åklagare på Sicilien agerar mot aktörer som hjälper illegala invandrare

Ett tyskt fartyg undsatte 400 migranter utanför Siciliens kust denna månad. Italienska myndigheter har nu konfiskerat skeppet med hänvisning till att verksamheten ombord bryter mot miljö – och brandskyddsregler, skriver Aftonbladet.

Organisationen Sea Watch som äger fartyget påstår att konfiskeringen är ett straff för att fartyget släppte av dessa migranter i den italienska hamnstaden Augusta. Åklagare på Sicilien utreder dessutom Rödakorset och Läkare utan gränser för migrationsbrott på medelhavet, rapporterar Aftonbladet.

Sammantaget har över 500 000 migranter från Afrika korsat landets gräns sedan 2015.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt