Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Wille Öhgren

Liberalernas kvinnoförbund säger nej till SD-samarbete – SD:s kvinnoförbund svarar

Liberalernas kvinnoförbund tar strid mot partistyrelsens linje om att L ska öppna upp för ett SD: samarbete efter valet. Nej-sidan i kvinnoförbundets styrelse vann med 80 procent av rösterna när kvinnoförbundets riksstyrelse voterade, enligt SR.

”I jämställdhetsfrågor är det svårt att se frågor där vi kan söka samsyn med Sverigedemokraterna, som är ett parti som inte står upp för kvinnors rättigheter”, skriver förbundet i en skrivelse enligt DN.

Frågan om huruvida L ska budgetförhandla med SD och ta stöd av dem till en eventuell regeringsbildning kommer att avgöras vid helgens partiråd. Partiledningen med Nyamko Sabuni i spetsen vill göra en sådan öppning men har redan flera tunga distrikt emot sig. Skulle partistyrelsens linje gå igenom kommer det bli en hållning som saknar starkt stöd i partileden.

Ordföranden för Liberala kvinnor är Cecilia Elving som dessutom är ett starkt namn hos partiets Stockholmsförbund.

SD:s kvinnoförbunds ordförande Linda Lindberg svarar på deras facebooksida om att de öppnar upp till dialog för att visa att de inte är ett kvinnofientligt parti.