Prenumerera
Prenumerera
Av Issa Michuzi / issamichuzi.blogspot.co.uk, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44689229

Tanzanias president dör under mystiska omständigheter – var coronaskeptiker

Efter några veckor av spekulationer kring Tanzanias Coronaskeptiske president John Magafulis hälsotillstånd meddelades igår att presidenten avlidit av hjärtproblem. Magafuli blev internationellt uppmärksammad våren 2020 efter att han skickat in prover på bl.a. en papaya och motorolja som gav positivt utslag för det nya viruset Covid-19. Den utbildade kemisten Magafuli litade inte på det testkit som WHO hade skickat ut och beslutade sig därför för att skicka in de ”fejkade” proverna. Efter avslöjandet att PCR-testet uppenbarligen inte var tillförlitligt som testmetod för Coronaviruset utvisade presidenten WHO:s representanter och anklagade tjänstemän på landets hälsomyndighet för att ha överdrivit Coronakrisen, enligt bland annat Aftonbladet.
I april 2020 slutade Tanzania att föra statistik över Covid-19 och landets invånare har sedan dess levt som vanligt. Presidenten har kallat pandemin för en ”bluff” har avvisat alla former av virusrestriktioner och hyllade nyligen en kinesisk minister på besök i landet för att han inte bar munskydd. WHO har under tiden uppmanat Tanzania att börja föra statistik över Covid-19 och att implementera ett vaccinationsprogram. Magafuli tackade dock vänligen men bestämt nej även till vaccinationsprogrammet. Ställningstagandet ledde till en smutskastningskampanj i västerländsk media där bland annat brittiska The Guardian skrev en artikel med budskapet att det var dags för Afrika att sätta stopp för Tanzanias ”anti-vaccinpresident”, menar The Guardian.
Den officiella dödsorsaken till den 61-årige Magafulis frånfälle är hjärtproblem men föga förvånande spekuleras det om att det kan ha legat ojust spel bakom hans plötsliga bortgång. Många pekar på det faktum att tio prominenta politiska företrädare i Tanzania har avlidit de senaste fyra veckorna. En intressant detalj är också att den som nu förväntas ta över efter Magafuli är Samia Suluhu Hassan, medlem av World Economic Forum, globalistklubben som varit huvudarkitekten bakom Coronaagendan. Många frågar sig nu om Tanzania har blivit utsatt för en ”Corona-kupp”. Jämförelser görs med Burundi och dess förre president, Pierre Nkurunziza, som också avfärdade Covid-19 som ”rent nonsens” och som plötsligt avled av hjärtproblem. Precis som Magafuli hade Nkurunziza bannlyst WHO från sitt land och blivit lika hudflängd i västerländsk media som sin tanzaniska motsvarighet. I Burundi efterträddes Nkurunziza av en ny president som omedelbart reverserade sin föregångares politik och utnämnde Covid-19 till landets ”största fiende”. Kommer Tanzania nu att gå samma väg med virushysteri och pseudo-medicinsk diktatur?
Tidigare har Vitrysslands president Aleksander Lukasjenko avslöjat att hans regering erbjöds miljardmutor från Internationella Valutafonden för att genomföra Coronanedstängningar i landet.
När Lukasjenko avvisade erbjudandet utsattes hans regering för ett försök till färgrevolution som han dock verkar ha lyckats rida ut, skriver Newsvoice.