Prenumerera
Prenumerera
Bilden står under public domain

Man ifrån Södertälje kopplas till 11 september attackerna

En man ifrån Södertälje bedöms ha haft en nyckelroll enligt anhöriga och överlevande som nu stämmer Saudiarabien för attackerna den 11 september 2001. Mannen som är i 40-årsåldern ska enligt amerikanska utredningar spelat en roll kring flygutbildningarna som kaparna fick. Han ska bland annat ha hjälpt kaparna att ansöka till flygskolor. Mannen kallades till vittnesförhör gällande incidenten för två decennier sedan, enligt SVT.

Mannens juridiska ombud påpekar att han mår väldigt dåligt av den uppkomna situationen.

”Svårigheter med ett sådant vittnesmål uppstår redan mot bakgrund av tiden som förflutit och situationen försvåras därtill av PTSD. Därtill känner han en ökad påfrestning över att på nytt tvingas tillbaka till frågor kring en attack han fördömt, inte varit del av, men samtidigt lidit mycket skada till följd av.” rapporterar SVT.

Mannen är inte misstänkt för brott. Han ska endast vittna om sina iakttagelser.

Saudiarabien nekar till anklagelserna om inblandning i dåden. USA:s officiella utpekar inte heller dem som delaktiga även om anhöriga och överlevande nu stämmer dem.