8.2 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Astras Vaccin stoppas även i Sverige

Astra Zenecas vaccin stoppas nu även i Sverige efter dödsfallen i Danmark och Norge. Vaccinet misstänks kunna ge upphov till blodproppar. Flera andra länder har tagit liknande beslut, enligt Nyteknik.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA granskar de misstänkta biverkningarna och Folkhälsomyndigheten i Sverige inväntar den utredningen och stoppar just detta vaccin under tiden.

– Vi noterar det här beslutet. Vi har respekt för att varje enskilt lands expertmyndighet måste göra sina egna bedömningar som är baserade på lokala förutsättningar, säger Christina Malmberg Hägerstrand, presschef för Astra Zeneca i Norden enligt tidningen Nyteknik.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt