8.2 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Tidigare SSU:aren Göran Lambertz misstänkt för våldtäkt

Den tidigare Justitiekanslern och Justitieråd i Högsta domstolen, Göran Lambertz, är nu på sannolika skäl misstänkt för är att ha våldtagit en student. Offret för våldtäkten är en kvinnlig student i 30 års åldern som haft Lambertz som mentor och firande jul hemma hos honom när det hela ska ha hänt.

Expressen lyfte i förra veckan nyheten om att en svensk toppjurist nu är misstänkt för våldtäkt med gick då inte ut med namn.

Enligt Samhällsnytt är det Göran Lambertz det rör sig om.

Lamberts har själv en bakgrund inom SSU.

Kriminolog Leif GW Persson konstaterar att Lambertz nu bli unik i svensk kriminalhistoria.

– Det är så ovanligt att det aldrig tidigare har hänt i det här landet. Vad ska man kalla det, toppjuristhistoria. Det finns inte någon på den nivån som blivit anklagad för ett så grovt brott, säger Leif GW, enligt Stoppa Pressarna.

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt