Prenumerera
Prenumerera
Statsminister Stefan Löfven Statsrådsberedningen

Statligt finansierad narkotikaupplysning – Löfven hade fel – socioekonomiskt svaga står för mest narkotikakonsumtion

2019 gjorde Stefan Löfven ett uppmärksammat uttalande om att det var överklassens festande i Djursholm och Danderyd som göder på narkotikahandeln i Sverige. Löfven gjorde detta uttalade i en DN-intervju ifrån statsministerns rekreationsgård i Harpsund.

Några dagar därpå gick justitieminister Morgon Johansson ut och påstod att det hela är ”belagt”, på Twitter.

Nu publiceras studier ifrån det statsfinansierade CAN, centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysningen, som tyder på att det är socioekonomiskt svaga grupper som står för den största delen av narkotikakonsumtionen, dvs Löfvens väljarklientell.