Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Våldtäkt i Uppsala – staden har länge haft problem med brott mot kvinnor

En man i 20-årsåldern greps i Uppsala misstänkt för våldtäkt under natten till Söndag. Polisen fick larm om incidenten kl. 02.26. Våldtäkten ska, enligt tipset, ha ägt rum vid en viss adress i Uppsala där en man och en kvinna i 20 års åldern befann sig. Våldtäkten ska ha genomförts inomhus.

Den utsatta kvinnan var inte i behov av sjukvård skriver polisen på sin hemisda.

En anmälan om våldtäkt har inlämnat till polisen och en åklagare har inlett en förundersökning.

Uppsala är en stad som under en längre tid haft en växande problematik med brott mot kvinnor. När SVT besökte staden 2019 bedömde de att 4 av 5 tjejer kände otrygghet när de passerade killgäng på stan.