8.2 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Stök och hot vid Kumlas stationshus

När den västra stambanans sträcka mellan Hallsberg och Örebro togs i drift år 1862 byggdes stationshuset i Kumla. Huset ritades av major och fortifikationsingenjör Adolf Edelsvärd. Runtom stationshuset växte ett stationssamhälle fram som del av en framväxande svensk industrialisering.
Det senaste året har emellertid Kumla station blivit ett tågstopo som SJ övervägt att hoppa över. Omfattande stök, hot och trakasserier mot resenärer och personal har gått över styr. Tåg värdinnan ”Anna” är en av de tågvärdar som utsatts för denna turbulens. Hon heter egentligen någonting annat men vill förbli anonym av rädsla för hot via sociala medier, rapporterar SVT.

– Jag är rädd, jag är själv på tåget. När jag ser vissa individer kommer så backar jag. Då stänger jag dörrarna och går in i min kupé, säger hon till SVT.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt