Prenumerera
Prenumerera
© Patrik Svedberg

Man våldtog 1 åring flicka – Svea hovrätt sänker hans straff och skandeståndet

En 20 åring man ifrån Borlänge dömdes i december till tolv års fängelse för att han vid över 200 tillfällen förgripit sig sexuellt på en 1 årig flicka. Han dömdes till att betala 1,3 miljoner kronor i skadestånd.

Mannen meddelade i december att han kommer att överklaga beslutet eftersom han, enligt hans advokat, anser att straffet är för strängt.

Nu får mannen sitt straff sänkt av Svea hovrätt, rapporterar SVT. Hans fängelsestraff sänks till 7,5 år och mannens skadestånd till flickan halveras mer eller mindre.

Mannan var flickans barnvakt när brotten begicks, enligt dom. Han är skyldig för 49 fall av grov våldtäkt mot barn och 153 fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Det hela pågick i två år och den är anmärkningsvärt att flickans vårdnadshavare inte reagerade tidigare.