Prenumerera
Prenumerera
Aktuella nyheter artiklar inrikes utrikes kultur muslim-Rees Mogg Khan konflikt
Av Chris McAndrew, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61329673

Londons muslimske borgmästare vill byta ut statyer och gatunamn – Jacob Rees-Mogg säger ifrån

Londons borgmästare Sadiq Khan har valt att sätta samman en arbetsgrupp med uppdrag att se över statyer och gatunamn i London för att de allt mer ska spegla den kulturella mångfald som idag finns i staden.

Men det brittiska underhusets ledare, konservative Jacob Rees-Mogg, anser att detta uppdrag förstör deras huvudstadsmetropol. Rees-Mogg anklagar gruppen för att springa vänsterradikala ärenden, enligt BBC.

Den muslimske borgmästarens administration väljer att inte be om ursäkt för att de vill se över vilka minnesmärke, gatunamn och statyer som kan förändras för att skapa en mer mångkulturell image i kulturlandskapet.

Som kommentar till detta benämnde Rees-Mogg borgmästaren som den ”Röde Khan”.

Jacob Rees-Mogg anser att London bör hylla sitt lands historia och de hjältar som framhävs via statyer, andra monument och gatunamn och rekommenderar ej en förändringsprocess kring detta.