Prenumerera
Prenumerera

Alexander Navalny skickas till straffkoloni – hans överklagan avslås

Den ryske oppositionsledaren Alexie Navalny har fått avslag på sin överklagan. Han överklagade sitt fängslande som enligt myndigheterna är ett resultat av att han brutit mot en villkorlig dom, enligt BBC.

Navalny arresterades förra månaden efter att ha återvänt ifrån Tyskland där han mottagit vård efter att ha blivit attackerad med gift. Han anklagar Ryssland för attacken och anser att Putin-administrationen fabricerat anklagelserna mot honom som nu används i en rättsprocess, skriver BBC.

Kreml förnekar givetvis att de ligger bakom giftattacken.
Navalny är dömd för förskingring 2015 och enligt myndigheterna har han inte rapporterat till polisen som han på regelbunden basis är skyldig till att göra.

Han argumenterade i sin överklagan att han inte hade möjlighet att inrapportera när han var kraftigt medvetslös som ett resultat av giftattacken. Domaren accepterade dock inte förklaringen och Navalny har nu blivit skickad till den straffkoloni där han avtjänar sin påföljd.