Prenumerera
Prenumerera

Kamala Harris får ovanligt mycket utrymme

Medan USA:s president Joe Biden tog tid med sina barnbarn på presidentens retreatgård, Camp David, klev Kamala Harris fram med ett telefonsamtal till Frankrikes president Macron, för att diskutera samarbeten kring covid-19, klimatförändringar och mycket annat, enligt RT.

Enligt Vita Husets officiella uttalande ska hon och Macron till och med landat i samförstånd.

“agreed on the need for close bilateral and multilateral cooperation to address COVID-19, climate change, and support democracy at home and around the world” as well as regional challenges such as in the Middle East and Africa “and the need to confront them together.”står det på Vita Husets hemsida.

Att vicepresidenter ringer värdsledare är förekommande, menar RT. Men att få gör det på helt egen hand skapar frågetecken hos kritiker som undrar om Bidens ålder kommer ge Harris ovanligt mycket utrymme till att agera.

Biden är 78 år gamma och den äldsta president som landet någonsin haft. Presidenten själv kallar hans presidentskap för Biden-Harris administrationen och har skämtat om att avgå till hennes fördel vid konflikt dem två emellan, skriver RT.