Prenumerera
Prenumerera
Av Johan Jönsson (Julle) - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65106930

Frölunda: Kriminella gäng stoppar återigen bilar i Göteborg

Nya uppgifter ifrån Göteborg tyder allt mer på att de kriminella gängen återigen skapar parallellsamhällen. Ungdomsgäng som går maskerade stoppar och förföljer bilar i Frölunda, enligt uppgifter till polisen. Dan Windt, lokalpolischef i Göteborg Syd, ser situation som högst problematiskt.

– Vi har jobbat stenhårt denna vecka för att se till att det inte händer igen, säger han till GT.

Polisen har fått in samtal ifrån personer i södra Göteborg som skildrar hur de stoppats av kriminella längst förortens vägar. De kriminella förhörde personerna om deras närvaro i området.

– I det ena fallet visade det sig inte riktiga stämma, utan det var en trafikincident där de blev ovänner. I det andra fallet är det en person som blivit kontrollerad av kriminella när han kommit in i området, säger Dan Windt, lokalpolischef i Göteborg Syd till GT.

Lokalpolisen har ökat sin närvaro i området för att snaraste möjligt åtgärda den uppkomna situationen, så att den inte förvärras och blir en norm, menar GT.

I höstas rapporterade GT om hur kriminella satte upp vägspärrar i Göteborg. Dessa vägspärrar var tydligen då en del i en gängkonflikt mellan Ali Khan-nätverket och Backagänget.