Prenumerera
Prenumerera
© SVT

Expressens Maria Brander anser att patriarkatet vann melodifestivalen

Kulturelitens feministiska ingroup har nu gått i taket för att enbart manliga artister gick vidare ifrån helgens melodifestivaldeltävling. Detta blev extra känsligt för att det ska ha varit kvinnlig dominans hos tittarna.

Lördagens lyckliga vinnare blev Dnany Saucedo och Arvingarna. SVT hade planer om att inför årets tävlingar minska på antalet manliga deltagare genom att kvotera in kvinnor. De backade om detta i november 2020, enligt Kulturnyheterna, och nu är inte kritiken här.

 

Lördagskvällens resultat tyder på att SVT kapitulerat inför sin feministiska ansats, menar Expressens Maria Brander.

”Regeln skrotades, och i första deltävlingen åkte exakt alla kvinnliga artister ut”, skriver hon och konstaterar därpå att SVT omöjligt kan ”se detta som annat än ett misslyckande”.