Prenumerera
Prenumerera

Vänsterorganisation hotar alla partier i Sundbyberg – vill att flyktingar ska få bo kvar

Kommunpolitiker i Sundbyberg har blivit utsatta för maffialiknande hembesök av en vänsterorganisation, rapporterar Aftonbladet idag. Organisationens mål är att nyanlända som fått tvååriga bostadskontrakt ska få bo kvar.

– Det är rena rama maffiametoderna, säger kommunalrådet Peter Schilling (S).

I torsdagskväll fick förtroendevalda ifrån Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna hembesök och detta skildras i ett pressmeddelande:

”Ingen har skadats, men flera upplevde dessa besök som mycket obehagliga och att syftet var att skrämmas. Händelserna har polisanmälts”, skriver mitten styret om besöken som vänsterorganisationen gjort.

Under helgen har även representanter ifrån partier utanför mittenstyret fått besök. I detta fall vänsterpartister och moderater.

Hittills har 4 hembesök polisanmälts säger kommunalrådet Peter Schilling (S). Men han medger att fler hotfulla hembesök än så har genomförts.

– Ska jag vara riktigt ärlig så är jag skitförbannad på att man beter sig så här. Jag menar att det är ett indirekt hot här. Man ställer krav och kommer hem till folk – det är ju rena rama maffiametoderna, säger han till Aftonbladet.

Organisationen anser att de invandrare som blir vräkta är illa behandlade och den vill påverka detta med hot. Men kommunalrådet menar att allt sker med stöd av bosättningslagen. Schilling anser att bostäderna är en korttidslösning och att de boende som inte har familj måste flytta.

– Det tar ungefär sju år att få en lägenhet i Sundbyberg. Det vore djupt orättvist mot de som står i bostadskö att man på något sätt skulle få förtur framför ensamstående mödrar, ungdomar och pensionärer. Att unga friska människor ska gå dem är ett totalt orimligt krav som de dessutom är hotfulla med. Det är inte klokt det här alltså, säger Peter Schilling.

Aftonbladets artikel skildrar inte vilka hyresgästerna är men mycket tyder på att det är ensamstående flyktingpojkar. Vänsterorganisationen namnges inte heller med det är troligtvis AFA eller någonting liknande.