Prenumerera
Prenumerera
© Madeleine Lilja

Krönikör Madeleine Lilja: Löfven försvarar JÖK

Stefan Löfven står att försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. – Vi höll högerextremismen borta från makten, säger han S-kongressen.
Vilken högerextremism? Numer påstår Löfven lite då och då alla åt höger, ja egentligen hela oppositionen simmar i blåbrunt vatten.
Löfven står dessutom och ljuger, han säger: ”att Socialdemokraterna nu kan börja leverera på sina vallöften.” Varför skulle de klara det nu plötsligt, när läget i Sverige ständigt förvärras av just deras politik och samarbete med JÖK:en? Och som vanligt vänder han sig mot de som lever på bidrag: Han pratar på miljarder till sjukvård och skola, byggande av hyresrätter, bättre ekonomi för pensionärer och en familjevecka för barnfamiljer.
Löfven tycker också att JÖK:en är en viktig ideologisk seger, vadå att låta extrempartiet Miljöpartiet bestämma invandringspolitiken?
Är han han från vettet? Han fortsätter med sann diktatoriska propaganda. Varnar för högerextremism. Att S ingick januariavtalet med C, L och MP för att kunna behålla regeringsmakten och för att hålla SD borta från inflytande. Som om det var något bra. Har något gott kommit ur den politik han stått bakom sedan 2014?
Löfven fortsätter sin vana trogen att varna högerextremister som lockar till sig missnöjda väljare genom att rikta ilskan mot minoriteter. Han är som Arnstad som ser nazister i varje buske och vrå.
Inte ord sa Löfven om islamismen framväxt i Sverige, om hedersvåldet, om radikaliseringen, om att de strösslas pengar över odemokratiska organisationer, om hur islamistiska mördare bara åka tillbaka till Sverige när de är klara med sitt mördande, torterande och så vidare, om otryggheten, om förnedringsrånen, om, ja listan är lång.
Fy skäms!
Madeleine Lilja är en gästkrönikör och samhällsdebattör
Stötta gärna henne genom att Swisha henne en slant till 0763 019220