Prenumerera
Prenumerera
Screnshoot ifrån facebook

Organisationen Djurfront terroriserar butiksägaren Sanna Rylander

Under sommarhalvåret 2020 började butiksägaren Sanna Rylander allt mer utsättas för trakasserier av organisationen Djurfront. Göteborgs Posten granskade situationen och kan vittna om allt ifrån mordhot, hembesök och ”systematisk terror” mot Sannas butik Viva Nilla i Helsingborg.

Under lång tid har Sanna varit djuraktivisternas måltavla. Djurfront heter som sagt den grupp som här är inblandade. Gruppen bildades 2017 och på sin hemsida står det att man ”genom kreativa demonstrationer, uppseendeväckande aktioner och genom att konfrontera djurförtryckarna på plats.”

– Polisen gör ingenting. Man bara gråter, säger Sanna till GP.

I över ett år har Djurfront trakasserat Sanna med bland annat maskerade demonstrationer utanför hennes butik. Även släkt och anställda har blivit uthängde, förföljda och trakasserade.

”Krossa Viva Nilla” är ett av slagorden som används mot henne och hennes klädbutik. Även kunderna har utsatts. I somras skapade denna aggressivitet en konfrontation mellan aktivisterna och andra butiksägare i närheten som kommit till Sanna försvar. Enligt GP är en av dessa aktivister dömd för misshandel.

I maj 2020 gick det så pass långt att en djurrättsaktivist tog sig in i butiken. Sanna tog ifrån honom hans skylt men aktivisten fortsatte härja i butiken. Han filmar med sin mobiltelefon och Sanna förstod givetvis att han skulle använda filmen för att förfölja verksamheten ytterligare. Hon försökte därmed ta ifrån honom telefonen. I detta tumult uppkommer ett bråk och enligt ett nu pågående åtal är det Sanna som står tilltalad för misshandel mot denna aktivist, rapporterar GP.

Trots att GP gjort djupgående granskningar av Djurfronts beteende och uppdagat misshandelsdomar på deras aktivister har åklagaren valt att åtala Sanna utan att ens tillskriva förmildrande omständigheter. Hon riskerar nu 10 000 kr i skadeståndskrav och en brottsdom, enligt GP.

 

Screenshoten visar de hot som aktivisterna riktat mot butikens personal.