Prenumerera
Prenumerera
Av Hangsna - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47897680

Skottlossning och stor polisinsats i Helsingborg – Helikopter på plats

Polisen fick vid 20.21 tiden flera larm om bråk och omfattande skottlossning i Södra Helsingborg. Ett flertal personer ska ha skadats och enligt SVT kan det vara frågan om minst 5 personer. Bråket ska ha haft sin utgångspunkt på Västra Sandgatan. Flera av de skadade befinner sig i nuläget på sjukhuset.

– Tydligen ska det röra sig om både skottskador och skador till följd av tillhyggen, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson till SVT. De inblandade är män mellan 30 och 40 års åldern och några av dessa var inblandade i en bilolycka i närheten.

– Vi tror att den olyckan har med händelsen att göra, säger Evelina Olsson därutöver till SVT.

Även tekniker och polishelikopter är beställd till brottsplatsen och ett stort område längst Västra Sandgata har avspärrats. Ett tiotals syns till på plats enligt Helsingborgs Dagblad. Även sjukhusområdet har spärrats av med flera polispatruller.