Prenumerera
Prenumerera
Av Mos.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93876006

Donald Trump Jr. kritiserar Bidenadministrationen för att inte vaccinera medborgarna först

I USA har Biden-administrationen nyligen planerat att prioritera vaccination av fångarna på Guantanamo Bay. Dessa ska prioriteras högre än de miljontals amerikaner som drabbats av coronahysterin. Planens dokumentation har läckt och prioriteringen har väckt ilska hos den amerikanska konservatismens. På grund av kritik har Pentagon pausat just dessa planer. Detta meddelar försvarsdepartementets pressekreterare John Kirby på Twitter, enligt RT.

 

Grundplanen för vaccinering på Guantanamo ska ha tillkommit för att kunna fortsätta med åtalsprocesserna mot de fångar som är i amerikanskt förvar. En av dessa fångar är Khalid Sheikh Mohammed, som anses vara en samordnande hjärna bakom 9/11 attackerna, skriver RT.

Flera republikaner har krävt att krigsveteran och övriga amerikaner ska prioriteras högre och per omgående vaccineras.

“Terrorists First was his big vaccine plan apparently. The new administration has a plan and as we warned you it’s America Last,” sades exempelvis av Donald Trumps son, Donald Trump Jr, rapporterar RT.

“How the hell does this make sense??”, skriver den republikanske Texas-senatorn, Ted Cruz, på sin Twittersida.