Prenumerera
Prenumerera
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87312534

Putin: Västvärlden har en demografisk kris – för lågt inhemskt barnafödande – för mycket invandring

Rysslands president Vladimir Putin varnar för att världsläget är allvarligt och ett hot mot vår civilisation i väst. Situationen är på många vis, menar han, att jämföras med läget som rådde under mellankrigstiden, en period när även moral och förfall var stort, såsom nu. Varningen kom när ”World Economic Forum” samlades i Davos via fjärrlänk.

Putin uttalar allt mer oro för att världsläget kan eskalera till den grad att det inte går att vända. Den enda lösningen han ser är traditionella värderingar för att de demografiska konsekvenserna inte ska eskalera och mer nationalism efterfrågar han dessutom. Han menar att det inhemska barnafödandet måste upp och invandringen måste ner för att fienden inte ska bli fler bakom våra gränser.

– Det finns en värderingskris som redan lett till negativa demografiska konsekvenser, och som gör att mänskligheten nu riskerar att förlora hela civilisationer och kulturer, sade han under mötet.

Putin varnar dessutom för både inre och yttre fiender och anklagar IT-jättarna för att vara en del av denna destabiliserande process.

Så sent som i höstas påstod Putin för att barnafödande i Ryssland var för lågt, enlig SVT.  Hela västvärlden har problem med lågt inhemskt barnafödande och utan den destruktiva invandringen hade vår medelålder ökat kraftigt. Här serveras tyvärr liberalerna på ett argument för ökad invandring om väst inte stimulerar familjebildning.