Prenumerera
Prenumerera

Förlängda restriktioner till oktober för krogar och restauranger

Regeringen påstod till en början av restriktionerna för krogar och restauranger skulle vara temporära. Nu markerar emellertid regeringen att de avser förlänga restriktionerna fram till och med oktober. Branschen går redan på knäna och många verksamheter är konkursfärdiga i dagsläget.

Krog- och restaurangsektorn är mycket hårt drabbat av coronaåtgärderna. Omsättningen för många krögare har utraderats och DI.se skriver att kreditbetygen i sektorn sjunker och att en konkursvåg är att vänta under 2021, trots stödåtgärderna.

Alla svenska restauranger tvingas nu ha bordsservering och förbjuds servera alkohol efter klockan 20 samt tvingas stänga ner kl. 22. Numera reglerar även staten hur många gäster som får sitta vid varje bord.