Prenumerera
Prenumerera
© Madeleine Lilja

Krönikör Madeleine Lilja: S driver en verkligt ful kampanj

En ful kampanj som vi känner igen hos diktaturer. Varför? Syftet är krasst. Tro inget annat. Att måla ut oppositionen som odemokratisk för att den driver sin sakpolitik och därmed försöker underminera vår demokrati
Socialdemokraternas auktoritära tendenser har vi sett länge, men nu är det beredda att gå ännu längre. Moderaterna är deras måltavla. Att Moderaterna är beredda att bilda en regering som har stöd av Sverigedemokraterna pekas ut som orsak, vilket är lögn. Moderaterna pratar om samarbete i sakfrågor de ense om, och om att det är ok att vara oense.
Häromdagen skrev Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad i en debattartikel där hon påstod att Moderaterna, hade radikaliserats och närmat sig extremhögern, att det hade skett en glidning mot det odemokratiska hållet.
Vad kan vara mer odemokratiskt än att sprida lögner och använda ett språk diktaturländer använder? Hon och S har en märklig syn på demokrati, den kan närmast beskrivas som maktfullkomlig.
Morgan Johansson går så långt som att säga att det finns en risk att M kommer gripa makten. Vadå gripa? Med våld?
S visar verkligen upp sin allra fulaste sida. De rider på diktaturens retorik och tror att det är det som kommer vinna folkets förtroende. Är det vår framtid, maktfullkomlig är politiker?
De borde skämmas!
Madeleine Lilja är en gästkrönikör och samhällsdebattör
Stötta gärna henne genom att Swisha henne en slant till 0763 019220