Prenumerera
Prenumerera
Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona - Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Joe Biden är nu USA:s 46:e president

Joe Biden har nu svurits in som USA:s 46:e president. Kamala Harris är nu hans vicepresident och har tidigare varit åklagare, som tillsammans med sin juristkollega, Biden, kommer styra USA i 4 år, rapporterar CNN.

I sitt invigningstal sade Joe Biden att USA ska ”bli en del av världen igen”. Biden talar om att USA återigen ska ställa sig bakom Parisavtalet. Tanken är att presidenten redan idag åker till Vita Huset för att skriva på en del presidentordet, däribland att landet återinträder i FN:s Parisavtal. Dessutom diskuterar han en koldioxidskatt som USA aldrig tidigare haft.

Biden har även som ambition att USA ska återinträde i WHO, som Trump lämnade.
Därpå kommer USA:s nye president häva inreseförbundet ifrån en lång rad arabiska länder som nu föreligger. Men gällande hans övriga Mellan Östernpolitik är han förtegen.
Joe Biden är den äldsta president som USA någonsin invigt och Kamala Harris kan mycket väl bli president innan denna mandatperiod är över.