Prenumerera
Prenumerera
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57182954

Bombattack mot Spånga kyrka

Spånga kyrka attackerades under natten till onsdag med 3 molotovcocktails. I attacken gick fönster sönder men ingen skadades av brandbomberna, skriver SVT. Detta är inte första gången som Spånga församling anfallits. I december 2018 detonerades en bomb utanför en av församlingens lokaler.

– Det är en stark symbolhandling mot en kyrka. Varför någon skulle vilja göra detta vet jag inte. Det kan handla om att väcka avsky eller provocera. Vi har ingen hotbild mot oss eller något sådant, säger kyrkoherden Jerker Alsterlund till SVT.

Sveriges kyrkor har i allt större utsträckning utsatts för vandalism de senaste åren. Det är högst troligt att detta är sammankopplar med landets massinvandring.