Prenumerera
Prenumerera
By Elvert Barnes from Silver Spring MD, USA - IMG_7044, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98944350

FBI misstänker attacker inifrån de militära leden mot Joe Biden

USA:s huvudstad Washington D.C blir allt mer en militariserad zon. 25,000 soldater ifrån nationalgardet är nu på plats för att skydda morgondagens installation av landets 46:e president, Demokraten Joe Biden, rapporterar Russia Today.

Det är högst troligt att denna mängd truppmängd är tillräcklig för att hålla demonstranterna ifrån att störa den konstitutionella process som imorgon formellt omvandlar Joe Biden ifrån President-elect till att bli USA sittande president.

Men FBI varnar för att nationalgardets egna soldater i viss utsträckning kan ha koppling till den Trumpvänliga rörelsen och utesluter inte attacker inifrån de militära leden. Därmed genomförs nu rigorösa bakgrundskontroller, enligt RT.

– Situationen på den här platsen saknar motstycke, säger den ryska tv-kanalens reporter John Huddy. Hela det här området har spärrats av. Man har placerat staket vid så gott som alla gator. Här finns inga bilar, förutom säkerhetsfordon.

– FBI och armén kollar nu bakgrunden på sin egna, så där inte finns några i de egna leden som kan tänkas uppvigla till våld.

Som ett resultat av denna granksning har 12 medlemmar ur nationalgardet stoppats från att närvara vid onsdagens ceremoni, skriver SVT.

Även en representant ifrån Associated Press reagerar starkt på att hela Washingtons stadslandskap omvandlats till en militärbas.

”Washington är i princip en militär och polisiär fästning en dag före invigningen. Det finns kontroller i nästan varje hörn, gatorna är blockerade med jättebilar och nationalgardets styrkor fortsätter att strömma in”, skriver en AP-journalist på sin Twitter.