Prenumerera
Prenumerera
polis - åtalas - skickade inte patrull - vid pågående våldtäkt
CC BY-SA 4.0 WikiaWic

Bomb detonerades vid ICA-butik i Helsingborg

Under natten detonerade en bomb i en butik i Helsingborgsstadsdelen Tågaborg.

Polisen fick larm om en kraftig smäll vid 04-tiden i natt kring Erik Dahlbergs gata i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad.

När polisen anlände hade entrén till en matbutik sönderbombats och glassplitter låg överallt. Området kring ICA Borgen har spärrats av och polisens tekniker kommer göra närmare undersökningar. Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Helsingborg är bland de värst drabbade städerna av bombdåd i Skåne. Från september 2019 till februari 2020 uppkommer ungefär ett bombdåd i veckan och polisen har haft väldigt svårt att klara upp brotten.