Prenumerera
Prenumerera
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Storbritannien: 1,3 miljoner invandrare har lämnat landet efter Brexit

1,3 miljoner invandrare har lämnat Storbritannien det senaste året i samband med omställningen kring Brexit. 700 000 av dessa har varit arbetskraftsinvandrare, rapporterar den brittiska ekonomi- och arbetsmarknadstidningen PersonnelToday.

Det Londonbaserade forskningsinstitutet, Economic statistics center of Excellence, upptäckte detta när de såg över arbetsmarknadsstatistik från september 2019 till september 2020. Det är tänkbart att denna trend fortsatt efter september 2020, enligt PersonnelToday.

Det är givetvis möjligt att lågkonjunkturen haft en viss inverkan på dessa siffor. Distansundervisningen på universiteten, på grund av corona, kan även ha resulterat i att en del utbytesstudenter stannar kvar i sina hemländer. Men hela utvandringsvågen kan inte förklaras av utbytesstudenter och konjunkturen.

Från och med 2021 kommer brittiska myndigheter att granska alla som påstår sig vilja flytta till Storbritannien för att jobba. Visum och adekvata handlingar behöver ansökas om och uppvisas för myndigheter innan flytt kan genomföras och tjänsten kan påbörjas, skildrade Göteborgs Posten i början av detta år. De ökade kraven gör givetvis att oseriösa anställningar och dylikt uppdagas och personer med sådana intentioner flyr med all sannolikhet Storbritannien i all hast.