Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59370620

Peter Hultqvist reste privat trots de strikta råden – regeringen tror inte själva på coronapandemin

Under gårdagen uppdagades det att försvarsminister Peter Hultqvist (S) avreste på en färja mot Åbo den 28 december trots att hans egna parti infört restriktioner som skadar näringslivet enligt Expressen.

– Läget är fortfarande allvarligt, smittspridningen är fortfarande omfattande i hela landet, intensivvården är högt belastad och rekordmånga vårdas på sjukhus för Covid-19, sa Lena Hallengren på en presskonferens timmarna innan Hultqvists resa, enligt Expressen.

På MSB:s hemsida låg denna information ute vid detta tillfälle.

”Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra”.

Peter Hultqvist besökte även Finland i privata ärenden i oktober. I månadsskiftet oktober-november besökte han Gotland, enligt Expressen.

Det börjar bli allt mer tydligt att regeringsledamöterna i grund och botten inte tror på coronapandemins allvar då flera regeringsledamöter och höga tjänstemän agerat på liknande vis.