Prenumerera
Prenumerera
© Madeleine Lilja

Krönikör Madeleine Lilja: Den svenska migrationspolitiken närmar sig ett nytt haveri

De rödgröna och Centerpartiets moral är vad som styr en av landets viktigaste frågor
Handen på hjärtat; Vem kommer frivilligt vilja återvända när de rödgröna ständigt skapar nya möjligheter att stanna i Sverige trots avslag i domstol? Skulle du? Migrationsverkets varningar måste tas på allvar och Migrationsverket självt måste granskas efter en rad märkliga beslut om utvisning.
Allt kommer landa i en sak. Vem som samlar in flest namnunderskrifter, vem som orkar sitta längst på ett blåsigt och regntungt torg och om vem som får störst genomslag i medierna? ”Drivkrafterna att gå under jorden kommer att öka ytterligare liksom att använda barns lidande för att förbättra utsikterna att få stanna.” Det räckte inte med de så kallade apatiska barnen.
Den svenska migrationspolitiken står mitt i ett haveri. Ett haveri som smittat av sig på snart varje politikerområde. Miljöpartiets så kallade politik handlar dessutom om den egna moralen och därmed även S och C. Det är den moralen det ”ansvarsfulla” Socialdemokraterna omger sig med. Alltså dem som förespråkar öppna gränser och som sätter mänsklig hänsyn i det enskilda fallet framför behovet av, både för det svenska samhället och för det stora flertalet, fungerande regler. Så kan man inte bedriva politik men ändå så gör man det. Ännu värre, under partiledardebatt pratar Löfven hellre om SD:s retorik än om det som är viktigt
Många kommuner kan idag vittna om hur de tvingades/tvingas ta emot mer människor än de klarar av. Man kan bara föreställa sig hur det måste kännas att plötsligt få ta emot 30 eller fler nya skolelever.
De stora förlorarna blir som alltid den grupp som lyssnar och respekterar migrationsdomstolarnas avslagsbeslut och frivilligt sätter sig på flyget hem.
Madeleine Lilja är en gästkrönikör och samhällsdebattör
Stötta gärna henne genom att Swisha henne en slant till 0763 019220