Prenumerera
Prenumerera
Av Tyler Merbler - https://www.flickr.com/photos/37527185@N05/50812356151/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98641393

Hög säkerhet inför att Joe Biden sväras in som USA:s president

Säkerheten höjs i Washington efter att högerextremt våld bedömds som sannolikt i anslutning till att Joe Biden svärs in som president. 20 000 medlemmar ur nationalgardet är redan på plats. Detta är 3 gånger mer än det USA har stationerade i Afghanistan, Syrien och Irak sammanlagt.

– Det är hemskt att se att vi måste ha det så här, men skönt att de verkar ta hoten på allvar, säger Washington-bon Holly Norman, 65, enligt Aftonbladet.

Hundra meter ifrån kongressen står militärfordon och skapar säkra avgränsningar. Stålstaket har därpå byggts upp och där bakom går uniformerade militärer med automatvapen, skriver Aftonbladet.

Den amerikanska ordningsmakten misstänker i de värsta scenarierna alltifrån självmordsbomber till väpnade attacker ifrån demonstranter. Även andra delstatshuvudstäder i USA vidtar tunga säkerhetsåtgärder i och med en kraftigt ökad hotbild, menar NBC News.

Enligt SVT har redan 100 personer gripits för stormningen av kapitolium.