Prenumerera
Prenumerera
By Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America - Donald Trump, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95662195

USA:s representanthus röstade ja till riksrätt mot Donald Trump

För en liten stund sedan röstade representanthuset ja till att ställa USA:s avgående president Donald Trump inför riksrätt. Han är härmed den förste presidenten i USA:s historia som ställs inför riksrätt två gånger.

Enligt SVT har tio av presidentens republikanska partikollegor röstat för en riksrättsprocess mot honom. Processen kommer huvudsakligen att fokusera på huruvida presidenten gjort sig skyldig till brott i paritet med det svensak brottet uppvigling, i anslutning till förra veckans dödliga kravaller i Washington DC.

För att han sedan ska kunna fällas efter en riksprocess krävs att mer än 2/3-delar av senaten rösta för det, enligt SVT. Detta är inte troligt i dagsläget.